TNPSC_EXAMS > VAO_EXAM > VAO_QUESTION_PAPER_WITH_ANSWER_KEY_2014
GENERAL > PERSON
1) Identify the author with the story
1) Susannah Hickling -  The Face of Judas Iscariot
2) Rex Coker -  The Piano
3) Bonnie Chamberlin -  Swept Away
4) Rob Reily -  A Close Encounter
A) 4 2 1 3B) 1 3 4 2
C) 3 4 1 2D) 3 4 2 1
View AnswerDiscuss on this
Answer : 3 4 1 2


GENERAL > PERSON
2) Match the name of the authors in Column A with their work in Column B and select the correct answer from the code
1) Oscar Wilde -  The Refugee
2) O'Henry -  The Open Window
3) Pearl S. Buck -  The Selfish Gaint
4) Saki -  The Last Leaf
A) 3 1 2 4B) 3 4 1 2
C) 4 2 3 1D) 2 1 4 3
View AnswerDiscuss on this
Answer : 3 4 1 2


ENGLISH > GENERAL
3) When you pray he said you transcend your body and become a part of the cosmos, Which knows no division of wealth, age, caste and creed.Identify the speaker
A) Dr A.P.J. Abdual KalamB) Kalam's Father
C) Kalam's TeacherD) Kalam's Mother
View AnswerDiscuss on this
Answer : Kalam's Father


ENGLISH > GENERAL
4) Choose the correct meaning of the words under Column B and select the code containing the answer
1) rumour -  hit
2) pelted -  false story
3) regime -  flattering
4) oily -  rule
A) 2 1 4 3B) 2 3 4 1
C) 2 1 3 4D) 1 2 4 2
View AnswerDiscuss on this
Answer : 2 1 4 3


GENERAL > GENERAL
5) Kesavan Nair said he would never perpetrate that adharma. Kutty Mappila who was listening to it all, said, half soliloquising...The word soliloquising means
A) speaking to othersB) speaking to oneself
C) speaking to somebodyD) not speaking to anyone
View AnswerDiscuss on this
Answer : speaking to oneself


ENGLISH > GENERAL
6) And in his mantle muffling up his face.Here the word mantle indicates.
A) CloakB) Clock
C) MettleD) Metal
View AnswerDiscuss on this
Answer : Cloak


ENGLISH > GENERAL
7) But must I confess how I liked him, How glad I was he had come like a guest in quiet, to drink at my water trough.The above lines are from the poem
A) The man he killedB) Snake
C) A Psalm of lifeD) Be The Best
View AnswerDiscuss on this
Answer : Snake


ENGLISH > GENERAL
8) Match the characters under Column A with the relevant titles under Column B and select the correct code
1) Laxmi -  The Helping Hand
2) Gunga Ram -  To The Land of Snow
3) Kesavan Nair -  The Mark of Vishnu
4) Lady Anstey -  The Farmer
A) 2 3 4 1B) 3 2 4 1
C) 2 1 3 4D) 4 3 2 1
View AnswerDiscuss on this
Answer : 2 3 4 1


ENGLISH > POEM
9) Match the title of the poems under Column A with their relevant poets under Column B and select the correct answer
1) Migrant Bird -  Stephen Vincent Benet
2) Be The Best -  Famida Y. Basheer
3) The Flying Wonder -  John Masefield
4) Laugh and be Merry -  Douglas Malloch
A) 2 4 3 1B) 2 4 1 3
C) 2 1 3 4D) 4 2 3 1
View AnswerDiscuss on this
Answer : 2 4 1 3


ENGLISH > GENERAL
10) Find out the old pair from those given below
A) Johnsy -  The Last Leaf
B) Phatik -  Holiday
C) Ivan -  The Lottery Ticket
D) Kaanchanai -  Reflowering
View AnswerDiscuss on this
Answer : Kaanchanai--Reflowering