TNFD > Uniformed_Services_Recruitment_ > TNFO_question_paper_answerkey
GEOGRAPY > NATIONAL_PARK
1) Recently notified(2015) Tiger Reserve in Tamil Nadu is
A) AnamalaiB) Mudumalai
C) Satya mangalamD) Kalakad Mundanthurai
View AnswerDiscuss on this
Answer : Satya mangalam

Indira Gandhi Wildlife Sanctuary and National Park is located at Anaimalai Established in 1976
Mudumalai National Park is located at Mudumalai Established in 1940
Kalakkad Mundanthurai Tiger Reserve is located at Kalakkad Mundanthurai Tirunelveli District Established 1988
Sathyamangalam Wildlife Sanctuary is located at Sathyamangalam Established 3 November 2008

GEOGRAPY > EARTH
2) State animal of Tamil Nadu is
A) ElephantB) Tiger
C) Nilgiri TahrD) Sambar Deer
View AnswerDiscuss on this
Answer : Nilgiri Tahr


GEOGRAPY > EARTH
3) State flower of Tamil Nadu is
A) Rosa speciesB) Jasminum sambac
C) Gloriosa superbaD) Mangifera indica
View AnswerDiscuss on this
Answer : Gloriosa superba

Gloriosa superba

GEOGRAPY > EARTH
4) State tree of tamil nadu
A) CoconutB) Arecanut
C) palmyrahD) sugar palm
View AnswerDiscuss on this
Answer : sugar palm

Palm tree

GEOGRAPY > EARTH
5) National Heritage animal of india is ____
A) TigerB) Panther
C) Nilgiri TahrD) Elephant
View AnswerDiscuss on this
Answer : Elephant

Elephant is the national heritage animal

GEOGRAPY > OCEAN
6) The average depth of Indian ocean is
A) 4000 mB) 2000m
C) 1000mD) 500m
View AnswerDiscuss on this
Answer : 4000 m

Indian Ocean average depth is 12,990 feet (3,960 m)

GEOGRAPY > EARTH
7) The average annual temperature of the equator
A) 20 cB) 26 C
C) 30 CD) 10 C
View AnswerDiscuss on this
Answer : 30 C

it is around 30 C

PHYSICAL_SCIENCE > PHYSICAL_SCIENCE
8) neap tides has_________ amplitude
A) HighestB) Lowest
C) MediumD) None of the above
View AnswerDiscuss on this
Answer : Medium

.

GEOGRAPY > NATIONAL_PARK
9) Kaziranga National Park is located in
A) AssamB) Bihar
C) West BengalD) Karnataka
View AnswerDiscuss on this
Answer : Assam

It is located at Golaghat and Nagaon districts of the state of Assam, India

GEOGRAPY > EARTH
10) Total number of biospheres in Tamil Nadu are.
A) 5B) 4
C) 3D) 2
View AnswerDiscuss on this
Answer : 3

The biosphere is the global sum of all ecosystems. it is a closed system in the earth of life zone.
1. The Gulf of Mannar Biosphere Reserve
2. Nilgiri Biosphere Reserve
3. Agasthyamalai Biosphere Reserve