SSC_exams > CGL_Exam > SSC_CGL_9_8_2015_Evening_QP_Answer_key
PUZZLES > WORD
1) ETYMOLOGY: WORDS
A) ARCHEOLOGY: ANTIQUESB) PSYCHOLOGY: MIND
C) ANATOMY : BODYD) PHILOSOPHY : LANGUAGE
View AnswerDiscuss on this
Answer : PSYCHOLOGY: MIND


PUZZLES > General_PUZZLE
2) find the odd number/letters/number pair from the given alternatives
A) (56,19)B) (42,14)
C) (69,23)D) (108,36)
View AnswerDiscuss on this
Answer : (69,23)


PUZZLES > NUMBER
3) 32,13, 51, 24,46, 20, 72,45
A) 20B) 72
C) 46D) 13
View AnswerDiscuss on this
Answer : 20


PUZZLES > General_PUZZLE
4) find the odd number/letters/number pair from the given alternatives
A) VestibularB) Eyes
C) NoseD) Ears
View AnswerDiscuss on this
Answer : Vestibular


PUZZLES > General_PUZZLE
5) find the odd number/letters/number pair from the given alternatives
A) SOKJB) TPLI
C) YUQMD) RNJF
View AnswerDiscuss on this
Answer : TPLI


PUZZLES > General_PUZZLE
6) Arrange these letters of each group to make a meaningful word
A) VIDEIDB) GHTET
C) VEENSD) ORFU
View AnswerDiscuss on this
Answer : ORFU


PUZZLES > General_PUZZLE
7) Identify which one of the given alternatives will be another member of the group of that class. :
Lucknow, Patna, Bhopal, Jaipur, _?___
A) IndoreB) Shimla
C) MysoreD) Pune
View AnswerDiscuss on this
Answer : Shimla


PUZZLES > WORD
8) a_b_c a_b_c_a_c c
A) acbcabB) ababac
C) ababcaD) acacab
View AnswerDiscuss on this
Answer : ababac


PUZZLES > General_PUZZLE
9) adb_ac_da_cddcb_dbc_cbda
A) bbcadB) bccba
C) cbbaaD) ccbba
View AnswerDiscuss on this
Answer : cbbaa


PUZZLES > General_PUZZLE
10) 1,2,2,4,3,8,7,10,?
A) 13B) 9
C) 8D) 11
View AnswerDiscuss on this
Answer : 11