RRB_exams > rrb_paramedical > rrb_paramedical_nursing_Answer_key_2015
Logical-Reasoning > Question-about-artificial-language
1) In the following letter series, some of the letters are missing which are given in that order as one of the alternatives below it. Choose the correct alternative : _stt_tt_tts_ :
A) tstsB) ttst
C) ssttD) tsst
View AnswerDiscuss on this
Answer : tsst


MATHEMATICS > AGE
2) Persent ages of Sameer and Anand are in the ratio of 5 : 4 respectively. Three years hence, the ratio of their ages will become 11 : 9 respectively what is Anand's present age in years
A) 24B) 27
C) 40D) Cannot be determined
View AnswerDiscuss on this
Answer : 24


MATHEMATICS > Profit_and_Loss
3) A,B,C subscribe RS. 50,000 for a business. A subscribes RS. 4000 more than B and B RS. 5000 more than C. Out of a total profit of RS. 35,000 A receives :
A) RS. 8,400B) RS. 11,900
C) RS. 13,600D) RS. 14,700
View AnswerDiscuss on this
Answer : RS. 14,700


Logical-Reasoning > Question-about-artificial-language
4) In the following letter series, some of the letters are missing which are given in that order as on of the alternatives below it. Choose the correct alternative : a_bbc_aab_cca_bbcc
A) bacbB) acba
C) acbaD) caba
View AnswerDiscuss on this
Answer : acba


CIVICS > GENERAL
5) In December 2014, which countery became the 181st member of the Multilateral Investment Guarantee Agency (MIGA)
A) NepalB) China
C) BhutanD) Laos
View AnswerDiscuss on this
Answer : Bhutan


Logical-Reasoning > Question-about-artificial-language
6) In the following letter series, some of the letter are missing which are given in that order as one of the alternatives below it. choose the correct alternative : gfe_ig_eii_fei_gf_ii
A) eifgiB) figie
C) ifgieD) ifige
View AnswerDiscuss on this
Answer : ifgie


GEOGRAPY > EARTH
7) Ozone layer in the outer atmosphere helps in :
A) reflecting radio waves and makes radio communication possibleB) absorbing UV radiations
C) regulating the temperature of atmosphereD) absorbing cosmic ray particles
View AnswerDiscuss on this
Answer : absorbing UV radiations


MATHEMATICS > AGE
8) A man is 24 years older than his son. In two years, his age will be twice the age of his son. The present age of his son is
A) 14 yearsB) 18 years
C) 20 yearsD) 22 years
View AnswerDiscuss on this
Answer : 22 years


MATHEMATICS > Average
9) Two numbers A and B are such that the sum of 5 PERC of A and 4 PERC of B is two-third of the sum of 6 PERC of A and 8 PERC of B. Find the ratio of A : B
A) 2 : 3B) 1 : 1
C) 3 : 4D) 4 : 3
View AnswerDiscuss on this
Answer : 4 : 3


PUZZLES > NUMBER
10) What comes next : 325,259,204,160,127,105,_?
A) 94B) 96
C) 98D) 100
View AnswerDiscuss on this
Answer : 94