RRB_exams > RRB_Junior_Engineer > RRB_JE_2014_Answer-key
NATURAL_SCIENCE > BOTANY
1) Which, part of the potato plant do we eat?
A) rootB) Seed
C) FlowerD) stem
View AnswerDiscuss on this
Answer : root


PHYSICAL_SCIENCE > PHYSICAL_SCIENCE
2) The velocity at which the flow changes from laminar to turbulent for the case of a given liquid at a given temperature and in a given pipe, is known as :
A) Turbulence velocityB) Critical velocity
C) Reynolds velocityD) Froude velocity
View AnswerDiscuss on this
Answer : Critical velocity


PHYSICAL_SCIENCE > PHYSICAL_SCIENCE
3) What is the SI unit of absolute permittivity of a medium ?
A) J/CB) C2/(Nm2)
C) C2/(Nm)D) (Nm)/C2
View AnswerDiscuss on this
Answer : J/C


COMPUTER_SCIENCE > GENERAL
4) What is the name of the software that allows us to browse through web pages called ?
A) BrowserB) Mail Client
C) FTP ClientD) Messenger
View AnswerDiscuss on this
Answer : Browser


MATHEMATICS > Time_and_Distance
5) A train 360 m long is running at a speed of 45 km/hr. In what time will it pass a bridge 140 m long ?
A) 40 secB) 42 sec
C) 45 secD) 48 sec
View AnswerDiscuss on this
Answer : 40 sec

\begin{aligned} \text{L1 = 360 m}\\ \text{L2 = 140 m}\\ \text{S = 45 }\frac{km}{hr}\text{ = }\frac{45*5}{18}\frac {m}{s}\\ \text{T = }\frac{\left(360+140\right)}{\left(\frac{25}{2}\right)} sec\\ \text{T = } \left(\frac{500 * 2}{25}\right)\\ \text{T = 40 sec} \end{aligned}

MATHEMATICS > ARITHMETIC
6) The difference of 1 3/16 and its reciprocal is
A) 1 1/8B) 1 1/3
C) 15/16D) 105/304
View AnswerDiscuss on this
Answer : 105/304


PUZZLES > WORD
7) What comes next: AZ, CX, FU, ?
A) IRB) IV
C) JQD) KP
View AnswerDiscuss on this
Answer : JQ


PHYSICAL_SCIENCE > PHYSICAL_SCIENCE
8) Which of the following is a cycle consisting of one constant pressure, one constant volume and two isentropic processes ?
A) Carnot cycleB) Stirling cycle
C) Otto cycleD) Diesel cycle
View AnswerDiscuss on this
Answer : Diesel cycle


GENERAL > PERSON
9) Who was the first Indian women to swim across the English Channel
A) NafisaAliB) Arati Saha
C) Bula ChoudhuryD) J. Sikder
View AnswerDiscuss on this
Answer : Arati Saha


COMPUTER_SCIENCE > GENERAL
10) The process of transferring files from the Internet to your computer is called :
A) DownloadingB) Uploading
C) FTPD) JPEG
View AnswerDiscuss on this
Answer : Downloading