PUZZLES > WORD
1) Choose the missing term of the series given from the alternatives : AD,EH,IL,_,QT
A) LMB) MN
C) MPD) OM
View AnswerDiscuss on this        rrb_paramedical_nursing_Answer_key_2015
Answer : MP


2) If 'CHAIR' is coded as 'FKDLU', then 'RAID' is coded as
A) ULGDB) ULKG
C) ULDGD) UDLG
View AnswerDiscuss on this        rrb_paramedical_nursing_Answer_key_2015
Answer : UDLG


3) Z, U, Q, ?, L
A) IB) K
C) MD) N
View AnswerDiscuss on this        RRB_stenographer_Red_Answer_key_2014
Answer : N


4) 'Duma' is related to 'russia' in the same way as 'knesset' is related to _____
A) FranceB) Spain
C) GermanyD) Israel
View AnswerDiscuss on this        RRB_stenographer_Red_Answer_key_2014
Answer : Israel


5) Find the odd one out :
A) MaizeB) Wheat
C) RiceD) Sugarcane
View AnswerDiscuss on this        RRB_stenographer_Red_Answer_key_2014
Answer : Sugarcane


6) In a certain code language, EARTH is coded as QPMZS. How HEART will be coded in the same coding language
A) SQPZMB) SQMPZ
C) SOQZMD) SQPMZ
View AnswerDiscuss on this        RRB_stenographer_Red_Answer_key_2014
Answer : SQPMZ


7) Find the next term in the series A, D, G, J, ?
A) KB) l
C) MD) N
View AnswerDiscuss on this        RRB_stenographer_Red_Answer_key_2014
Answer : M


8) What comes next : U, B, I, P, W, __
A) DB) F
C) QD) Z
View AnswerDiscuss on this        RRB_SE_Green_Answer_key_2014
Answer : D


9) Which two letter come next : Z, Y, X, U, T, S, P, O, N, K, __, __
A) H, GB) H, I
C) I, HD) J, I
View AnswerDiscuss on this        RRB_SE_Green_Answer_key_2014
Answer : J, I


10) In a certain code, SIKKIM is written as THLJJL. How is TRAINING written in that code
A) SQBHOHOHB) UQBHOHOF
C) UQBJOHHOD) UQBJOHOH
View AnswerDiscuss on this        rrb-se-answer-key-2014-red-question-pape
Answer : UQBHOHOF