GEOGRAPY > POPULATION
1) Accoding to the 2011 census the percentage of population living in urban areas is
A) 31B) 32
C) 33D) 35
View AnswerDiscuss on this        TNFO_question_paper_answerkey
Answer : 31

According to census 2011 the urban population was 31.6 PERC

2) Census of India is being held regularly after every ____
A) Five yearsB) Six years
C) Eight yearsD) Ten years
View AnswerDiscuss on this        TNFO_question_paper_answerkey
Answer : Ten years

.

3) Which Indian state has the lowest population density
A) MissoramB) Arunanchal Pradesh
C) SikkimD) Kerala
View AnswerDiscuss on this        PHARMACIST GRADE 2 HEALTH SERVICES 2014
Answer : Arunanchal Pradesh


4) Which is the state with the largest urban population in India
A) West BengalB) Maharastra
C) KeralaD) Goa
View AnswerDiscuss on this        
Answer : Maharastra


5) As per the Indian census of 2011, the sex ratio (number of females per 1000 males) was approximately
A) 910B) 920
C) 940D) 960
View AnswerDiscuss on this        RRB Se Exam 2014 yellow colour
Answer : 940


6) India is regarded as a country with "Demographic Dividend". This is due to
A) Its high population in the age group below 15 yearsB) Its high population in the age group of 15-64 years
C) Its high population in the age group above 65 yearsD) Its high total population
View AnswerDiscuss on this        
Answer : Its high total population


7) Economic growth in country X will necessarily have to occur if
A) there is technical progress in the world economyB) there is population growth in X
C) there is capital formation in XD) the volume of trade grows in the world economy
View AnswerDiscuss on this        CIVIL SERVICE MAIN 2013
Answer : there is capital formation in X


8) The percentage of persons below poverty line in India is :
A) 22 PERCB) 21 PERC
C) 23 PERCD) 24 PERC
View AnswerDiscuss on this        Sub Inspector Answer key
Answer : 22 PERC


9) What is the literacy rate of female population in India in the year 2011
A) 65.5 PercentB) 75.3 Percent
C) 82.1 PercentD) 64.5 Percent
View AnswerDiscuss on this        JULY 2014
Answer : 65.5 Percent


10) Arrange in Descending order of 2011 Child Sex Ratio in India
A) Chattisgarh-Kerala-Assam-WestBengalB) WestBengal-Assam-Kerala-Chattisgarl
C) Chattisgarh-Assam-Kerala-WestBengalD) WestBengal-Assam-Chattisgarl-Kerala
View AnswerDiscuss on this        JULY 2014
Answer : Chattisgarh-Kerala-Assam-WestBengal