GEOGRAPY > LOCATION
1) Which one of the following grasslands is the homeland of Native Americans
A) PrairiesB) Steppe
C) PampasD) Velds
View AnswerDiscuss on this        ctet_answer_key_with_question_paper
Answer : Prairies


2) Where is the National Forest Research Institute
A) SimlaB) Nagpur
C) MussoorieD) Deradun
View AnswerDiscuss on this        TNFO_question_paper_answerkey
Answer : Deradun

It is located at Dehradun in Uttarakhand

3) Where is the headquarters of Geological Survey of India located
A) PatnaB) Dehradun
C) KolkataD) Agra
View AnswerDiscuss on this        rrb_paramedical_nursing_Answer_key_2015
Answer : Kolkata


4) Centeral Arid Zone Research Institute is located in
A) RajasthanB) Gujarat
C) Madhya PradeshD) Odisha
View AnswerDiscuss on this        rrb_paramedical_nursing_Answer_key_2015
Answer : Rajasthan


5) National Cadet Crops is an organization for
A) Workers in FactoriesB) Students in schools and collages
C) Farmers engaged in agricultureD) Teachers in Universities
View AnswerDiscuss on this        rrb_paramedical_nursing_Answer_key_2015
Answer : Students in schools and collages


6) Where is the wanderers Test Cricket ground located
A) ColomboB) Melbourne
C) AucklandD) Johannesburg
View AnswerDiscuss on this        rrb_paramedical_nursing_Answer_key_2015
Answer : Johannesburg


7) Which city in India is called as 'Zero mile centre of India'
A) ChennaiB) Kulu
C) ShimlaD) Nagpur
View AnswerDiscuss on this        PHARMACIST GRADE 2 HEALTH SERVICES 2014
Answer : Nagpur


8) Longest Rail Bridge in India
A) Ganga Rail BridgeB) Jubily Railway Bridge
C) Nehru Setu BridgeD) Vembanad Rail Bridge
View AnswerDiscuss on this        PHARMACIST GRADE 2 HEALTH SERVICES 2014
Answer : Vembanad Rail Bridge


9) Which of the following regions in India is the richest in iron and coal deposits
A) Chota Nagpur PlateauB) Southern Region
C) Himalayan RegionD) Thar Desert
View AnswerDiscuss on this        PHARMACIST GRADE 2 HEALTH SERVICES 2014
Answer : Chota Nagpur Plateau


10) Baroda House in New Delhi, is the headquarters of
A) Northern RailwayB) Ministry of External Affairs
C) Embassy of NepalD) Delhi Police
View AnswerDiscuss on this        
Answer : Northern Railway